24 és 23,9 Hz-et is tudnak a Mede8er-ek
A kosár üres - Összesen 0 Ft    Fizetés

Felkerült az „i”-re a pont: a május 10-én megjelent v2-es béta firmware-ben már működik a kerek 24 Hz-es videókimenet is, nem csak a 23,976 Hz. Így leggyorsabb médialejátszóink immár a támogatott képfrekvenciák terén sem tudnak kevesebbet, mint Sigma-chipes vetélytársaik –

a Realtek-es készülékek között viagra en jovenes de 18 años a világon először dicsekedhetnek mindezzel. Íme a bizonyíték minderről, illetve egy rövid emlékeztető, miért is olyan fontos mindez...

 

Február 13-án adhattunk hírt – többek között – arról, hogy a Mede8er X3D lejátszók akkor megjelent béta firmware-e képes a HD-s mozifilmek többségénél használt 23,976 Hz-es videójel kiadására. Tudomásunk szerint mind a mai napig nincs másik Realtek processzort használó médialejátszó, amely hivatalosan (a gyártó által kiadott firmware által) támogatná ezt az alapvető képfrekvenciát, helyette csak a kerek 24 Hz-et (másodpercenként 24 képkocka), valamint az 50/60 Hz-es frekvenciákat ismerik. Így ezen készülékek 23,976 Hz-es filmek esetben kb. 41 másodpercenként kénytelenek megduplázni egy képkockát, ami apró akadásként tűnhet fel a néző számára. Így működtek a Mede8er X3D modellek is korábban, bár a megjelenésükkor ígéretet kaptunk a gyártótól, hogy lesz egyszer 23,976 Hz-es támogatás is.

 

 

Februárban a Mede8er által megoldott 23,976 Hz-es kimenet megjelenésével azonban megszűnt a 24 Hz kezelése, mind a 24, mind a 23,976 fps sebességű filmek 23,976 Hz-en továbbítódtak a megjelenítő felé. Létezik néhány film – elsősorban pl. koncertfelvételek –, melyeket nem mozifilmről konvertáltak át, és 24 képkocka/másodperc sebességgel kerültek fel a Blu-ray lemezre. Hogy ezekkel a videókkal se legyen néhány másodpercenként egy pillanatnyi megakadás probléma, olyan hardverre van szükség, amely a 23,976/50/60 Hz-es képfrekvenciák mellett a pontosan 24 Hz-es lejátszásra is képes. A Sigma Designs processzort használó lejátszóink (Popcorn Hour, Skydigital, DViCO, Dune HD) számára sosem volt probléma mind a 4-féle frekvencia pontos kiküldése, és mostantól létezik már egy Realtek-alapú lejátszócsalád is, amely hasonlóan jól működik ezen a téren.

Az alábbi képernyő fotón egy 23,976 Hz-es, majd alatta egy 24 Hz-es tesztfájl lejátszása közben a TV által kiírt képadatok láthatóak (pirossal bekarikáztuk az éppen mért képfrekvenciát) a május 10-én megjelent firmware használata mellett:

 

 

A tévé kalkulációjától függően apró számítási pontatlanságok előfordulhatnak, de látszik, hogy a 23,976 Hz-et pontosan ennyinek számolja a TV is, a 24 Hz-nél egy századot tévedett, de ez természetesen azt jelenti, hogy 24 Hz-es módban működik éppen:

 

 

Még ma várható egy újabb Mede8er béta firmware megjelenése, amely javít egy meglévő apró hibát a 24 Hz-es működéssel kapcsolatosan, majd várhatóan napokon belül hivatalossá válik a v2-es firmware.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy végre az összes képfrekvencia helyes kezelésében is utolérte egyetlen Realtek-processzoros lejátszónk a Sigma-alapúakat. Még májusban megjelenik hozzá az első tabletes jukeboxos távvezérlő is, amivel eddig csak a Popcorn Hour-ök dicsekedhettek, a sebesség terén pedig már megjelenésük óta gyorsabbak a Mede8er-ek, mint bármely más márkánk lejátszói. Hibátlan 2D/3D ISO és BDMV mappa lejátszás akár hálózaton keresztül is, és a jelenleg – sajnos – csak a Realtek processzorra jellemző roppant gyors lejátszásvezérlés és bootolás a legfőbb erényei a Mede8er aktuális modelljeinek. Torrentkliens, YouTube, webböngésző, internetrádió és egyéb alkalmazások gondoskodnak róla, hogy ne csak filmnézésre és zenehallgatásra használhassuk őket. Egy Synology NAS-sal közös hálózatban pedig okostelefonról vezérelhető, a TV-bekapcsolását sem igénylő hálózati zenelejátszóként is kiválóak lehetnek – főleg, ha megérkezik a zenei jukeboxot is kezelő iOS (majd később Android-os) alkalmazás...

Köszönjük vevőink bizalmát

Webpapir.hu


Ország Boltja 2013 Minőségi díj Kategória független kategória III. helyezett

Árumegosztó oldalak

Termékeink itt is megtalálhatók

Itt vagyunk

Webpapír Kft.

 • 1045 Budapest, Rózsa utca 21.
 • Telefonszámaink
  +36-1 704 59 90
  Fax: +36-1 704 59 90
  Mobil: +36-70 375 18 98
 • info@webpapir.hu
 • Nyitva tartás
  Hétfőtől - Szerdáig: 11-17 h-ig
  Csütörtök: 11-19-ig!
  Péntek: 11-16 h-ig
×

A weboldalunk a megfelelő felhasználói élmény biztosítása és a webáruház funkciók miatt sütiket (cookie) használ. Az oldal további használatával elfogadja ezek használatát.